Ingrediente:
- 2 lbs carne de miel sau pui, taiat cuburi
- 2 cani basmati rice, spalat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura pudra de curcuma
- 1 lingura pudra de coriandru
- 1 lingura pudra de chimen
- 1/2 lingurita pudra de nucsoara
- 1/2 lingurita pudra de cardamom
- 1/2 lingurita pudra de scortisoara
- 1/2 lingurita pudra de fenicul
- 2 ardei rosii, taiati cuburi
- 2 linguri rosii, taiate cuburi
- 1/2 cana lapte de cocos
- 1 cana apa
- sare si piper negru, dupa gust
Instructiuni:
- Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa, usturoi si toate condimentele, inclusiv pudra de curcuma, coriandru, chimen, nucsoara, cardamom, scortisoara si fenicul. Gatiti timp de 2-3 minute sau pana ce ceapa devine moale.
- Adaugati carnea taiata cuburi si continuati sa gatiti timp de 5-7 minute sau pana carnea este rumenita.
- Adaugati ardeii si rosiile taiate cuburi si continuati sa gatiti timp de 2-3 minute.
- Adaugati orezul spalat si amestecati bine cu carnea si legumele. Adaugati apa si laptele de cocos si amestecati.
- Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 20-25 minute sau pana orezul este fiert.
- Indepartati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute.
- Amestecati bine si serviti cald cu garnitura preferata.
Enjoy!