Biryani

Ingrediente:

  • 2 lbs carne de miel sau pui, taiat cuburi
  • 2 cani basmati rice, spalat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura pudra de curcuma
  • 1 lingura pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de chimen
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • 1/2 lingurita pudra de cardamom
  • 1/2 lingurita pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurita pudra de fenicul
  • 2 ardei rosii, taiati cuburi
  • 2 linguri rosii, taiate cuburi
  • 1/2 cana lapte de cocos
  • 1 cana apa
  • sare si piper negru, dupa gust

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa, usturoi si toate condimentele, inclusiv pudra de curcuma, coriandru, chimen, nucsoara, cardamom, scortisoara si fenicul. Gatiti timp de 2-3 minute sau pana ce ceapa devine moale.
  2. Adaugati carnea taiata cuburi si continuati sa gatiti timp de 5-7 minute sau pana carnea este rumenita.
  3. Adaugati ardeii si rosiile taiate cuburi si continuati sa gatiti timp de 2-3 minute.
  4. Adaugati orezul spalat si amestecati bine cu carnea si legumele. Adaugati apa si laptele de cocos si amestecati.
  5. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 20-25 minute sau pana orezul este fiert.
  6. Indepartati tigaia de pe foc si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute.
  7. Amestecati bine si serviti cald cu garnitura preferata.

Enjoy!