Ingrediente:
- 500g de foi de lasagna uscate
- 500g de carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 500g sos de rosii
- 1 conserva de lapte de cocos
- 200g parmezan ras
Instructiuni:
- Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii.
- Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste.
- Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
- Intre timp, fierbeti foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet.
- Peste sosul de carne, adaugati laptele de cocos si jumatate din parmezanul ras. Amestecati bine pana se ingroasa sosul.
- Intr-o tava, asezati un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne. Continuati alternand straturi de foi si sos pana terminati ingredientele.
- Presarati restul de parmezan ras deasupra lasagna si coaceti la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Prezentare:
Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata si un sos de rosii picant.
Recomandare de vin:
Pentru a completa savoarea intensa a lasagna, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.
Ustensile necesare:
- Tava pentru copt
- Tigaie
- Cuptor
- Cutit
- Tocator