Bucuria gustului italian: Reteta clasica Lasagna al Forno

Ingrediente:

  • 500g de foi de lasagna uscate
  • 500g de carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500g sos de rosii
  • 1 conserva de lapte de cocos
  • 200g parmezan ras

Instructiuni:

  1. Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii.
  2. Adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste.
  3. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
  4. Intre timp, fierbeti foile de lasagna conform instructiunilor de pe pachet.
  5. Peste sosul de carne, adaugati laptele de cocos si jumatate din parmezanul ras. Amestecati bine pana se ingroasa sosul.
  6. Intr-o tava, asezati un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne. Continuati alternand straturi de foi si sos pana terminati ingredientele.
  7. Presarati restul de parmezan ras deasupra lasagna si coaceti la cuptor timp de 30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Prezentare:

Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata si un sos de rosii picant.

Recomandare de vin:

Pentru a completa savoarea intensa a lasagna, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru copt
  • Tigaie
  • Cuptor
  • Cutit
  • Tocator