Cabrito Asado – Reteta traditionala din Argentina

Ingrediente:

  • 1 miel tinut la pascut
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • Aji molido (chilli pudra)
  • Ulei de masline extravirgin

Instructiuni:

  1. Se curata carnea si se indeparteaza excesul de grasime.
  2. Se presara sare, piper si aji molido pe toate partile.
  3. Se unge carnea cu ulei de masline si se lasa sa stea la temperatura camerei timp de o ora.
  4. Se fierbe in prealabil un gratar la foc mediu.
  5. Se frige carnea pe gratar pentru aproximativ o ora, intorcand-o din cand in cand.
  6. Se serveste calda alaturi de cartofi copti si salata verde.

Recomandare Prezentare:

Serviti Cabrito Asado pe o tabla de lemn rustica, garnisit cu frunze de menta proaspata si felii de lamaie.

Recomandare de Vin:

Acest preparat delicios se potriveste de minune cu un vin rosu robust, precum Malbec din regiunea Mendoza, Argentina.

Ustensile necesare:

  • Gratar
  • Pinza de bucatarie
  • Foarfeca de bucatarie
  • Tava pentru servire