Carbonara autentica – O delicatesa italiana

In bucataria italiana, exista o reteta traditionala care a facut furori in intreaga lume de cand a fost inventata: Carbonara. Aceasta delicioasa combinatie de paste, oua, parmezan, bacon si piper negru este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. In cele ce urmeaza, voi dezvalui secretul prepararii unei carbonare autentice, asa cum numai un chef bucatar italian ar putea face.

Ingrediente

  • 200g de spaghetti
  • 100g de bacon sau guanciale (jowl bacon)
  • 2 oua
  • 50g de parmezan ras
  • Piper negru proaspat macinat
  • Sare

Instructiuni

  1. Pregateste apa in care vor fi fierte pastele. Adauga sare si lasa-o sa fiarba.
  2. Frumos taiat, bacon-ul trebuie incins intr-o tigaie pe foc mediu, pana se rumeneste.
  3. Intr-un bol separat, bate ouale cu parmezanul ras si adauga piper negru proaspat macinat.
  4. Cand pastele sunt suficient de fierte, scurge-le si pastreaza putina apa de gatit inainte sa le adaugi in tigaie.
  5. Amesteca pastele cu bacon-ul si ouale bătute cu parmezan. Adauga putina apa de gatit pentru a obtine o textura cremoasa.
  6. Serveste carbonara calda, cu parmezan ras deasupra si ancora un pic de piper negru proaspat macinat.

Recomandare Prezentare

Aceasta carbonara autentica poate fi servita intr-un platou frumos decorat, iar amatorii pot adauga putin patrunjel proaspat taiat sau chilli pentru a-i da un pic de picanterie.

Recomandare de vin

Pentru a completa gustul intens al acestei preparate delicioase, recomand sa savurati un vin alb sec, cum ar fi Chardonnay sau Vermentino.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Cratita
  • Taietor de bacon
  • Castron mare
  • Polonic pasta
  • Storcator de citrice