Carbonara – O reteta traditionala italiana

Ingrediente

  • 200g de spaghetti
  • 150g de pancetta
  • 3 oua
  • 50g de parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Taie pancetta in cubulete si prajeste-o intr-o tigaie mare pana devine crocanta.
  3. Intr-un bol, bate cele trei oua cu parmezanul ras si adauga sare si piper dupa gust.
  4. Scurge pastele si adauga-le in tigaie peste pancetta. Amesteca bine.
  5. Toarna oul batut si parmezanul peste paste, amestecand continuu pentru a le ingloba bine.

Recomandare Prezentare

Carbonara se serveste de obicei ca fel principal, alaturi de un sos verde, salata sau legume proaspete.

Recomandare de vin

Pentru a acompania aceasta delicioasa reteta italiana, recomandam un vin alb sec precum un Vermentino sau un Chardonnay.

Ustensile necesare

  • Tigaie mare
  • Vas pentru fierbere pastelelor
  • Bol pentru baterea oualor
  • Furculita sau tel pentru amestecat pastele