Ingrediente
- 200g spaghetti
- 150g pancetta
- 2 oua intregi
- 50g parmezan ras
- Ulei de masline
- Piper negru proaspat macinat
- Sare
Instructiuni
- Pune la fiert un vas cu apa si adauga sare. Cand fierbe putin, adauga spaghetele si lasa-le sa se fiarba timp de 8-10 minute pana devin al dente.
- Intr-o tigaie, incinge putin ulei de masline si adauga pancetta taiata cubulete. Prajeste pancetta pana devine crocanta si aurie.
- Intr-un bol, bate ouale si adauga parmezanul ras. Amesteca bine.
- Cand spaghetele sunt fierte, strecoara-le si adauga-le peste pancetta in tigaie. Amesteca bine, asigurandu-te ca totul este bine acoperit de pancetta si uleiul ei.
- Lasa amestecul de spaghete si pancetta sa se racoreasca putin, apoi adauga ouale baut si amesteca repede pentru a nu se coagula. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Recomandare Prezentare
Carbonara traditionala se serveste calda, intr-un castron adanc, cu parmezan ras deasupra.
Recomandare Vin
Pentru a acompania aceasta delicioasa reteta italiana, recomand un vin alb sec, precum Fiano di Avellino sau Greco di Tufo.
Ustensile Necesare
- Tigaie
- Bol
- Vas pentru fierberea pastelor
- Furculita de pasta