Carbonara – Reteta traditionala italiana

Ingrediente

  • 200g spaghetti
  • 150g pancetta
  • 2 oua intregi
  • 50g parmezan ras
  • Ulei de masline
  • Piper negru proaspat macinat
  • Sare

Instructiuni

  1. Pune la fiert un vas cu apa si adauga sare. Cand fierbe putin, adauga spaghetele si lasa-le sa se fiarba timp de 8-10 minute pana devin al dente.
  2. Intr-o tigaie, incinge putin ulei de masline si adauga pancetta taiata cubulete. Prajeste pancetta pana devine crocanta si aurie.
  3. Intr-un bol, bate ouale si adauga parmezanul ras. Amesteca bine.
  4. Cand spaghetele sunt fierte, strecoara-le si adauga-le peste pancetta in tigaie. Amesteca bine, asigurandu-te ca totul este bine acoperit de pancetta si uleiul ei.
  5. Lasa amestecul de spaghete si pancetta sa se racoreasca putin, apoi adauga ouale baut si amesteca repede pentru a nu se coagula. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Carbonara traditionala se serveste calda, intr-un castron adanc, cu parmezan ras deasupra.

Recomandare Vin

Pentru a acompania aceasta delicioasa reteta italiana, recomand un vin alb sec, precum Fiano di Avellino sau Greco di Tufo.

Ustensile Necesare

  • Tigaie
  • Bol
  • Vas pentru fierberea pastelor
  • Furculita de pasta