Cea mai buna reteta de paste carbonara

Ingrediente

  • 200g spaghete
  • 150g bacon
  • 2 oua
  • 60g parmezan ras
  • piper proaspat macinat
  • sare

Instructiuni

  1. Fierbeti pastele in apa cu sare timp de 10-12 minute sau pana devin al dente. Strecurati si lasati-le sa se raceasca putin.
  2. Intr-o tigaie mare, prajiti baconul taiat cubulete pana devine crocant. Scoateti-l din tigaie si asezati-l pe o farfurie acoperita cu un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
  3. Intr-un bol, bateti ouale si adaugati parmezanul ras. Amestecati bine.
  4. Adaugati pastele fierte si amestecati-le impreuna cu baconul prajit.
  5. Turnati mixul de oua si parmezan peste pastele calde, amestecand continuu. Asezati tigaia pe foc mic si amestecati incet pana sosul devine catifelat si usor coagulat. Nu lasati sa fiarba.
  6. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Recomandare Prezentare

Serviti paste carbonara calde, asezate in farfurii adanci si garnisite cu parmezan ras si frunze proaspete de patrunjel.

Recomandare de vin de baut

Pastele carbonara merg de minune cu un vin alb sec, cum ar fi un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o cratita pentru fierberea pastelor, o tigaie lata pentru prajit baconul si un bol pentru amestecat ouale si parmezanul.