Cea mai buna reteta de sushi

Ingrediente

  • 500 g orez japonez.
  • 400 g peste proaspat (ton, somon, cod, creveti).
  • 2 avocado.
  • 2 castraveti.
  • 4 alge nori.
  • Sos de soia.
  • Pasta Wasabi.
  • Ghimbir marinat.

Instructiuni

  1. Clatiti orezul in apa rece pana cand scurge apa limpede.
  2. Asezati orezul intr-un vas si adaugati apa; lasati sa se inmoaie timp de 30 de minute.
  3. Puneti orezul in tigaie si acoperiti cu o punga umeda. Gatiti la foc mic timp de 10 minute sau pana cand apa este absorbita de orez.
  4. Transferati orezul intr-un bol mare si adaugati otet de orez, zahar si sare. Amestecati bine pana cand orezul devine lipicios si stralucitor.
  5. Taiati pestele, avocado si castravetii in fasii subtiri.
  6. Asezati o alga nori pe o rolada de nori. Puneti orezul pe jumatatea de jos a algei, apoi adaugati peste, avocado si castraveti.
  7. Rulati alga strans folosind o rola de bamboo.
  8. Taiati rulourile in bucati de 2,5 cm si serviti cu sos de soia, pasta wasabi si ghimbir marinat.

Recomandare prezentare

Sushi-ul poate fi prezentat pe o farfurie frumos decorata sau pe o tabla de bambus. Decorati farfuria cu frunze de coriandru sau floarea-soarelui pentru un aspect mai atragator.

Recomandare vin

Pentru a accentua gustul delicios al sushi-ului, se recomanda servirea cu un vin alb sec sau un vin rosu usor, cum ar fi Riesling, Sauvignon Blanc sau Pinot Noir.

Ustensile necesare

  • Rolete de sushi.
  • Tava pentru orez.
  • Tavite pentru sosuri.
  • Farfurii mici si betisoare pentru servit.