Ingrediente
- 500 g orez japonez.
- 400 g peste proaspat (ton, somon, cod, creveti).
- 2 avocado.
- 2 castraveti.
- 4 alge nori.
- Sos de soia.
- Pasta Wasabi.
- Ghimbir marinat.
Instructiuni
- Clatiti orezul in apa rece pana cand scurge apa limpede.
- Asezati orezul intr-un vas si adaugati apa; lasati sa se inmoaie timp de 30 de minute.
- Puneti orezul in tigaie si acoperiti cu o punga umeda. Gatiti la foc mic timp de 10 minute sau pana cand apa este absorbita de orez.
- Transferati orezul intr-un bol mare si adaugati otet de orez, zahar si sare. Amestecati bine pana cand orezul devine lipicios si stralucitor.
- Taiati pestele, avocado si castravetii in fasii subtiri.
- Asezati o alga nori pe o rolada de nori. Puneti orezul pe jumatatea de jos a algei, apoi adaugati peste, avocado si castraveti.
- Rulati alga strans folosind o rola de bamboo.
- Taiati rulourile in bucati de 2,5 cm si serviti cu sos de soia, pasta wasabi si ghimbir marinat.
Recomandare prezentare
Sushi-ul poate fi prezentat pe o farfurie frumos decorata sau pe o tabla de bambus. Decorati farfuria cu frunze de coriandru sau floarea-soarelui pentru un aspect mai atragator.
Recomandare vin
Pentru a accentua gustul delicios al sushi-ului, se recomanda servirea cu un vin alb sec sau un vin rosu usor, cum ar fi Riesling, Sauvignon Blanc sau Pinot Noir.
Ustensile necesare
- Rolete de sushi.
- Tava pentru orez.
- Tavite pentru sosuri.
- Farfurii mici si betisoare pentru servit.