Cea mai delicioasă Paella: rețeta spaniolă autentică

Ingrediente

  • 300 g orez bomba
  • 1 bucățică de pui, taiată în bucăți mici
  • 200 g creveți
  • 200 g midii
  • 100 g ficat de porc
  • 2 roșii, decojite și tocate
  • 2 ardei grași, tăiați felii subțiri
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 lămâie, tăiată felii subțiri
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper, după gust

Instrucțiuni

  1. Într-o tigaie paella, se încinge uleiul de măsline și se adaugă ceapa, ardeiul gras și usturoiul.
  2. Când legumele devin moi, se adaugă ficatul de porc și se sotează până devine auriu.
  3. Se adaugă bucățile de pui și se prăjesc până se rumenesc pe toate părțile.
  4. Se adaugă orezul și boiaua dulce și se amestecă până când orezul este acoperit în întregime cu uleiul și boiaua.
  5. Se toarnă apa peste orez și se adaugă roșiile tocate.
  6. Se aduc la fierbere și se reduce focul la minim. Se lasă pe foc timp de 15-20 de minute, până când orezul a absorbit toată lichidul.
  7. Într-o altă tigaie, se prăjesc creveții și midii cu puțin ulei de măsline, sare și piper.
  8. Când paella este gata, se adaugă fructele de mare prăjite și se presară deasupra feliile de lămâie.

Recomandare Prezentare

Serviți paella în tigaia în care a fost gătită, pentru un aspect autentic. Presărați frunze proaspete de patrunjel deasupra pentru a adăuga un pic de culoare și prospețime.

Recomandare de vin

Pentru a însoți paella spaniolă, vă recomandăm un vin alb sec și aromatic, cum ar fi Albariño din regiunea Galicia.

Ustensile necesare

  • Tigaie paella
  • Tigăi pentru gătit fructe de mare
  • Tăvi pentru tocat și amestecat legumele și carne