Cea mai delicioasa pizza italiana

Cea mai delicioasa pizza italiana

Cand vine vorba de mancare italiana, cu totii ne gandim imediat la pizza. Aceasta specialitate culinara a devenit populara in intreaga lume datorita combinatiei savuroase de aluat crocant, sos de rosii aromat, mozzarella topita si o multime de ingrediente delicioase.

Ingrediente:

  • 500 grame faina
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 320 ml apa calduta
  • 200 ml sos de rosii
  • 150 grame mozzarella

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina si sarea. Faceti o adancitura in mijloc si adaugati drojdia dizolvata in apa calduta. Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  2. Lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora, acoperit cu un prosop curat. Dupa ce a crescut, impartiti-l in doua si intindeti fiecare bucata intr-o forma rotunda si subtire.
  3. Pe fiecare blat de pizza, intindeti sosul de rosii si adaugati mozzarella taiata cubulete.
  4. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand aluatul este auriu si crocant.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza calda, proaspata din cuptor, taiata in felii generoase. Puteti adauga si cateva frunze de busuioc proaspat pentru un plus de aroma.

Recomandare de vin:

O pereche perfecta pentru aceasta pizza este un vin rosu sec sau un lambrusco italian reci.

Ustensile necesare:

  • Tava pentru pizza
  • Rola de patiserie
  • Cleste pentru scoaterea pizzei din cuptor