Cea mai delicioasă rețetă de Paella din Spania

Ingrediente:

  • 400 g orez special pentru paella
  • 500 g piept de pui
  • 200 g creveți
  • 200 g calamar
  • 100 g midii
  • 200 g chorizo (cârnați)
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei kapia
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 litru supă de pește sau supă de legume
  • 1 gălbenuș de ou
  • sare, piper, boia dulce, azafran.

Instrucțiuni:

  1. Taiati carnea şi ardeii kapia în cuburi mici și le sotati cu ceapa si usturoiul;
  2. Apoi cu ajutorul acestor mirodenii pregătiți celelalte tipuri de carne;
  3. Adaugati la carne ingredientele minimale: roșiile feliate, boiaua dulce și azafranul.
  4. Când ingredientele sunt gata, adăugați orezul și amestecați bine.
  5. Adaugă supa cu mare grijă și lăsați la foc mic 15-20 minute, amestecând periodic.
  6. La final adaugați gălbenușul și amestecați până la omogenizare.

Prezentare:

Serviți paella încinsă în tavă, direct la masă. Aceasta poate fi garnisită cu felii de lamâie și un buchet de pătrunjel proaspăt.

Vin:

Recomandăm un vin alb sec, care să completeze aromele paella-ului. Un Albillo din Spania este perfect pentru aceasta reteta.

Ustensile necesare:

  • Tigaie speciala pentru paella;
  • Tacamuri;
  • Tavi mari pentru servire.