Ingrediente:
- 400 g orez special pentru paella
- 500 g piept de pui
- 200 g creveți
- 200 g calamar
- 100 g midii
- 200 g chorizo (cârnați)
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei kapia
- 100 ml ulei de măsline
- 1 litru supă de pește sau supă de legume
- 1 gălbenuș de ou
- sare, piper, boia dulce, azafran.
Instrucțiuni:
- Taiati carnea şi ardeii kapia în cuburi mici și le sotati cu ceapa si usturoiul;
- Apoi cu ajutorul acestor mirodenii pregătiți celelalte tipuri de carne;
- Adaugati la carne ingredientele minimale: roșiile feliate, boiaua dulce și azafranul.
- Când ingredientele sunt gata, adăugați orezul și amestecați bine.
- Adaugă supa cu mare grijă și lăsați la foc mic 15-20 minute, amestecând periodic.
- La final adaugați gălbenușul și amestecați până la omogenizare.
Prezentare:
Serviți paella încinsă în tavă, direct la masă. Aceasta poate fi garnisită cu felii de lamâie și un buchet de pătrunjel proaspăt.
Vin:
Recomandăm un vin alb sec, care să completeze aromele paella-ului. Un Albillo din Spania este perfect pentru aceasta reteta.
Ustensile necesare:
- Tigaie speciala pentru paella;
- Tacamuri;
- Tavi mari pentru servire.