Cea mai delicioasa reteta de Paste Carbonara

Ingrediente:

  • 200 g spaghete
  • 150 g bacon afumat
  • 2 oua
  • 50 g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Pune apa la fiert intr-o oala mare. Adauga putina sare si lasa sa clocoteasca.
  2. Adauga spaghetele in oala cu apa clocotita si fierbe-le conform indicatiilor de pe ambalaj.
  3. Curatam si taiem baconul afumat in cuburi mici.
  4. Incalzeste o tigaie mare si adauga baconul afumat. Gateste-l pana devine crocant, apoi pune-l intr-un castron folosind o lingura perforata pentru a elimina excesul de grasime.
  5. Bateti ouale intr-un castron si adaugati parmezanul ras. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.
  6. Scurge spaghetele si adauga-le in tigaia in care ai gatit baconul. Amesteca bine, astfel incat spaghetele sa fie acoperite in totalitate de bacon.
  7. Adauga amestecul de oua si parmezan peste spaghetele cu bacon, iar apoi amesteca bine, pana cand ingredientele se combina perfect.
  8. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si serveste imediat.

Recomandare Prezentare:

Serveste Paste Carbonara pe farfurii adanci, alaturi de un dessert delicios sau o salata proaspata de sezon.

Recomandare vin de baut:

Pentru a accentua aromele intense ale Paste Carbonara, recomandam un vin alb sec sau un vin rosu usor.

Ustensile necesare:

  • Oala mare pentru fierberea pastelor
  • Tigaie mare pentru prajirea baconului
  • Furculita si lingura perforata pentru amestecarea pastelor
  • Castron pentru amestecul de oua si parmezan