Ingrediente:
- 200 g spaghete
- 150 g bacon afumat
- 2 oua
- 50 g parmezan ras
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Pune apa la fiert intr-o oala mare. Adauga putina sare si lasa sa clocoteasca.
- Adauga spaghetele in oala cu apa clocotita si fierbe-le conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Curatam si taiem baconul afumat in cuburi mici.
- Incalzeste o tigaie mare si adauga baconul afumat. Gateste-l pana devine crocant, apoi pune-l intr-un castron folosind o lingura perforata pentru a elimina excesul de grasime.
- Bateti ouale intr-un castron si adaugati parmezanul ras. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia.
- Scurge spaghetele si adauga-le in tigaia in care ai gatit baconul. Amesteca bine, astfel incat spaghetele sa fie acoperite in totalitate de bacon.
- Adauga amestecul de oua si parmezan peste spaghetele cu bacon, iar apoi amesteca bine, pana cand ingredientele se combina perfect.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si serveste imediat.
Recomandare Prezentare:
Serveste Paste Carbonara pe farfurii adanci, alaturi de un dessert delicios sau o salata proaspata de sezon.
Recomandare vin de baut:
Pentru a accentua aromele intense ale Paste Carbonara, recomandam un vin alb sec sau un vin rosu usor.
Ustensile necesare:
- Oala mare pentru fierberea pastelor
- Tigaie mare pentru prajirea baconului
- Furculita si lingura perforata pentru amestecarea pastelor
- Castron pentru amestecul de oua si parmezan