Cea mai delicioasă rețetă de paste carbonara

Ingrediente:

  • 250g de paste spaghetti
  • 150g de pancetta sau bacon afumat, taiat cubulete
  • 3 oua
  • 50g de parmezan ras
  • sare si piper proaspat macinat

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele intr-o oala cu apa sarata pana devin al dente.
  2. Intr-o tigaie, prajeste pancetta sau baconul pana devine crocant si apoi las-o sa se scurga pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.
  3. Intr-un bol, bate ouale cu parmezanul ras, sarea si piperul proaspat macinat. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
  4. Cand pastele sunt fierte, scurge-le si adauga-le in tigaia in care ai prajit pancetta sau baconul. Amesteca usor pentru a se incorpora ingredientele.
  5. Toarna oul batut cu parmezan peste paste si amesteca continuu timp de 1-2 minute, pana cand rezultatul este o sos cremos.

Recomandare Prezentare:

Serveste pastele carbonara intr-un vas adanc sau pe farfurii individuale si presara parmezan ras deasupra.

Recomandare Vin de Băut:

Ofera acest delicios preparat alaturi de un vin alb sec, cum ar fi Fiano di Avellino din Italia.

Ustensile Necesare:

  • Oala mare pentru fiert pastele
  • Tigaie de prajit
  • Bol pentru amestecarea oului cu parmezanul
  • Furculita si lingura de lemn pentru amestecat