Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 ml apa calda
- 25 g drojdie
- 2 lingurite sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- 200 g sunca
- 100 g salam picant
- 50 g masline
- 50 g parmezan
- oregano
Instructiuni:
- Intr-un bol, amestecati faina si sarea.
- Dizolvati drojdia in apa calda si adaugati-o peste faina. Framantati bine pana obtineti un aluat elastic.
- Cuprindeti aluatul in folie alimentara si lasati-l la dospit timp de o ora.
- Intindeti aluatul intr-o forma rotunda, pe care o puneti intr-o tava de pizza tapetata cu hartie de copt.
- Intindeti sosul de rosii peste aluatul de pizza.
- Adaugati mozzarella taiata cubulete, sunca si salamul picant.
- Asezati maslinele si parmezanul deasupra.
- Presarati oregano dupa gust.
- Coaceti pizza timp de 15-20 de minute la 200 de grade Celsius.
Prezentare:
Serviti pizza italiana calda, in sectiuni triunghiulare, pentru a o putea impartasi cu prietenii sau familia.
Recomandare de vin:
O pizza italiana merge perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera.
Ustensile necesare:
- Un bol
- Folie alimentara
- Un vas
- Un sucitor
- O tava de pizza
- Hartie de copt