Cea mai delicioasa reteta de pizza italiana

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 200 g sunca
  • 100 g salam picant
  • 50 g masline
  • 50 g parmezan
  • oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amestecati faina si sarea.
  2. Dizolvati drojdia in apa calda si adaugati-o peste faina. Framantati bine pana obtineti un aluat elastic.
  3. Cuprindeti aluatul in folie alimentara si lasati-l la dospit timp de o ora.
  4. Intindeti aluatul intr-o forma rotunda, pe care o puneti intr-o tava de pizza tapetata cu hartie de copt.
  5. Intindeti sosul de rosii peste aluatul de pizza.
  6. Adaugati mozzarella taiata cubulete, sunca si salamul picant.
  7. Asezati maslinele si parmezanul deasupra.
  8. Presarati oregano dupa gust.
  9. Coaceti pizza timp de 15-20 de minute la 200 de grade Celsius.

Prezentare:

Serviti pizza italiana calda, in sectiuni triunghiulare, pentru a o putea impartasi cu prietenii sau familia.

Recomandare de vin:

O pizza italiana merge perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barbera.

Ustensile necesare:

  • Un bol
  • Folie alimentara
  • Un vas
  • Un sucitor
  • O tava de pizza
  • Hartie de copt