Cu totii stim cat de populara este pizza in toata lumea, dar putini stiu ca reteta originala de pizza vine din Italia. Aceasta reteta a fost creata in orasul Napoli si a fost adusa la nivel international de italieni care s-au stabilit in diferite parti ale lumii. In acest articol, va voi prezenta cea mai delicioasa reteta de pizza italiana.
Ingrediente
- 500g faina
- 7g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 300ml apa calduta
- 50ml ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g sunca
- 100g ciuperci
- 50g masline negre
- 1 ardei gras
- 1 rosie mare
- 1 ceapa
- busuioc proaspat
- sare si piper
Instructiuni
- Intr-un bol, amestecati faina cu drojdia si sarea. Faceti o adancitura in mijlocul compozitiei si adaugati apa calduta si uleiul de masline. Framantati aluatul pana devine elastic si lasati-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, la temperatura camerei.
- Intre timp, pregatiti sosul de rosii. Puneti sosul de rosii intr-un vas si adaugati sare, piper si busuioc dupa gust. Lasati sosul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.
- Pregatiti topping-ul pentru pizza. Taiati mozzarella in felii subtiri, ciupercile si ceapa in felii subtiri, iar ardeiul gras si rosiile in bucati mici.
- Preincalziti cuptorul la 220°C.
- Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata presarata cu faina, formand o baza rotunda sau patrata.
- Puneti baza de pizza intr-o tava si adaugati sosul de rosii uniform, apoi adaugati mozzarella si restul de ingrediente.
- Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie.
Recomandare Prezentare
Serviti pizza calda, imediat dupa scoaterea din cuptor. Puteti orna pizza cu frunze proaspete de busuioc si puteti stropi putin ulei de masline pentru un gust intens.
Recomandare de Vin
O pizza italiana autentica merge excelent cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti sau un Barolo. Alege un vin cu taninuri moi si arome de fructe rosii pentru a se potrivi bine cu combinatia de ingrediente de pe pizza.
Ustensile necesare
- Cuptor
- Tava de copt
- Bol pentru framantat aluatul
- Cutit
- Tocator
- Furculita
- Spatula