Cea mai delicioasă rețetă de sushi – bucurie pentru papilele tale

Ingrediente:

  • 500 de grame orez sushi
  • 200 de grame ton proaspăt
  • 1 castravete
  • 1 avocado
  • 4 alge Nori
  • Sos de soia
  • Wasabi

Instructiuni:

1. Spală bine orezul în apă rece și pune-l la fiert într-un vas cu apă.

2. Taie tonul, castravetele și avocado în felii subțiri.

3. Așează o foaie de alge Nori pe o bambusovă mată pentru sushi.

4. Întinde o strat subțire de orez sushi peste alga Nori cu mâinile moi și puțin ude.

5. Pune feliile de ton, castravete și avocado pe partea de jos a algei Nori.

6. Rulează precaut manta de alge peste ingredientele umplute și presează ușor cu bamboo mat.

Prezentare:

Sushi poate fi servit cu sos de soia și wasabi. Poți decora farfuriile cu frunze de wasabi sau bucățele de ginger marinat.

Recomandare de vin:

Pentru a încerca un contrast culinar interesant, poți combina sushi cu un wine riesling semi-dulce.

Ustensile necesare:

– Tvas pentru fiert orezul

– Cuțit bun și ascuțit

– Bambusovă mată pentru sushi

– Lingură de lemn pentru amestecat orezul