Ingrediente:
- 300 g faina
- 200 ml apa calduta
- 10 g drojdie proaspata
- 5 g sare
- 1 lingurita ulei de masline
- 200 g sos de rosii
- 150 g mozzarella
- cativa rosii cherry
- frunze proaspete de busuioc
- sare si piper, dupa gust
Instructiuni:
- Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calduta. Lasati sa se activeze timp de 10 minute.
- Intr-un alt bol, amestecati faina cu sarea. Faceti o groapa in mijloc si adaugati drojdia activata si uleiul de masline.
- Framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana cand devine elastic.
- Acoperiti bolul cu un prosop umed si lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora, intr-un loc cald.
- Intindeti aluatul pe masa de lucru, cu ajutorul unui sucitor, pana obtineti forma dorita.
- Intindeti sosul de rosii uniform pe aluatul intins.
- Taiati mozzarella in felii si asezati-le deasupra sosului de rosii.
- Asezati rosiile cherry taiate pe jumatate pe mozzarella si presarati frunzele de busuioc deasupra.
- Puneti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius si coaceti timp de aproximativ 20 de minute, pana cand marginile devin aurii.
Recomandare Prezentare:
Serviti Pizza Margherita imediat dupa ce este scoasa din cuptor, calda si aromata. Poate fi taiata in felii dreptunghiulare sau patrate si poate fi garnisita cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare Vin de Baut:
Pentru a completa savoarea delicioasei Pizza Margherita, puteti servi un vin rosu sec, precum Chianti Classico sau Barbera d’Asti.
Ustensile Necesare:
- Sucitor
- Patrat de pizza
- Furculita
- Cutit de pizza