Cea mai delicioasă rețetă mexicană: Fajitas de pui

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 3 ardei colorați (roșu, verde, galben)
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 lingură boia iute
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Taie pieptul de pui în fâșii subțiri.
  2. Curăță și taie ardeii în fâșii lungi, iar ceapa și usturoiul în felii subțiri.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și călește ceapa și usturoiul până se înmoaie.
  4. Adaugă fâșiile de pui și lasă-le să se rumenească pe toate părțile.
  5. Adaugă boiaua dulce și iute, chimenul măcinat și sare și piper după gust. Amestecă bine pentru a se încorpora aromele.
  6. Adaugă ardeii și călește-i până devin crocanți, dar încă ușor moi.
  7. Scoate din foc și servește imediat. Poți garnisi cu tortilla caldă, avocado, brânză sau smântână.

Recomandare Prezentare:

Pentru o prezentare foarte colorată și apetisantă, pune fajitas de pui într-un castron adânc, alături de tortilla caldă, avocado feliat și brânză rasă.

Recomandare de vin:

Acest preparat mexican picant merge de minune cu un vin alb sec, cum ar fi un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Cutit acut pentru a taia fâșii subțiri de pui, ardei, ceapă și usturoi
  • Castron adânc pentru servire