Cu siguranta ai auzit de delicioasa lasagna bolognese, unul dintre cele mai renumite preparate italiene. Acest fel de mancare iti va incanta papilele gustative prin combinatia perfecta de paste, sos de carne si branza. In acest articol, iti voi dezvalui reteta autentica a lasaganei bolognese, precum si cateva recomandari de prezentare, vin si ustensile necesare.
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 400g sos de rosii
- 200ml lapte
- 250g mozzarella, taiata cubulete
- 100g parmezan, ras
- 8 foi de lasagna pregatite
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca si calieste ceapa si usturoiul pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata de vita si prajeste-o pana se rumeneste uniform.
- Adauga sosul de rosii si laptele si lasa preparatul sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Intr-o tava termorezistenta, alterneaza straturile de sos de carne, foi de lasagna si cubuletele de mozzarella si parmezan.
- Repeta acest proces pana se termina ingredientele.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si las-o la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Recomandare Prezentare:
Pentru o prezentare spectaculoasa, poti aseza lasagna bolognese intr-un platou elegant si o poti garnisi cu frunze proaspete de busuioc.
Recomandare Vin:
Pentru a acompania aceasta delicioasa mancare, iti recomand un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.
Ustensile necesare:
- Tigaie adanca
- Tava termorezistenta
- Folie de aluminiu