Ingrediente
Pentru prepararea celebrei lasagne italiene vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500g de carne tocata (de vita sau de porc)
- 400g de paste tip lasagna
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 400g de sos de rosii
- 200g de branza Mozzarella, rasa
- 100g de parmezan ras
- o legatura de frunze de busuioc proaspat
- sare si piper, dupa gust
Instructiuni
Pentru a prepara celebra lasagna italiana urmeaza acesti pasi:
- Incinge cuptorul la 180°C
- Intr-o tigaie mare, calca ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si gateste pana se rumeneste.
- Adauga sosul de rosii si lasa sa fiarba timp de 15 minute.
- Intr-o tava adanca de cuptor, aseaza un strat de sos de carne, apoi un strat de paste, un strat de Mozzarella si un strat de parmezan.
- Repeta acest proces pana se termina ingredientele.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si coace la cuptor pentru 40 de minute.
- Scoate folia de aluminiu si mai coace inca 10 minute pana lasagna devine aurie si crocanta pe deasupra.
Recomandare Prezentare
Lasa lasagna sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a o servi. Tai-o in bucati dreptunghiulare si serveste alaturi de o salata proaspata.
Recomandare de vin
Aceasta reteta delicioasa merge foarte bine cu un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti.
Ustensile necesare
Pentru prepararea lasagnei italiene ai nevoie de urmatoarele ustensile:
- Tigaie mare
- Tava adanca de cuptor
- Folie de aluminiu
- Cutit pentru tocat
- Tocator sau mixer pentru sos de rosii
- Rastel de bucatarie pentru a rade branza
- Servetele de hartie