Ingrediente
- 500 g paste lasagna
- 500 g carne tocata
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 400 g sos de rosii
- 200 g branza mozzarella
- 200 g branza Parmigiano-Reggiano
- Sare si piper
Instructiuni
- Pregatiti sosul de carne: Caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii. Adaugati carnea tocata si gatiti-o pana se rumeneste. Adaugati sosul de rosii, sare si piper dupa gust si gatiti timp de 10 minute.
- Intre timp, fierbeti pastele lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj. Clatiti-le sub apa rece.
- Montati lasagna: Intr-o tava adanca, puneti un strat de sos de carne, apoi un strat de paste, un strat de branza mozzarella si un strat de branza Parmigiano-Reggiano. Repetati acest proces de doua ori sau pana cand ati terminat ingredientele.
- Acoperiti tava cu folie de aluminiu si coaceti cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Scoateti folia de aluminiu si mai lasati lasagna in cuptor timp de 10-15 minute sau pana cand se rumeneste si se topeste branza.
Recomandare Prezentare
Serviti lasagna in felii, presarate cu putin branza Parmigiano-Reggiano ras deasupra. Pentru un aspect mai apetisant, puneti cateva frunze proaspete de busuioc pe deasupra.
Recomandare de vin
Pentru a completa gustul rafinat al lasagna, va recomandam sa serviti un vin rosu sec, precum Chianti Classico din regiunea Toscana, Italia.
Ustensile necesare:
- Tava adanca pentru cuptor
- Folie de aluminiu
- Cuptor