Celebra reteta de lasagna italiana

Ingrediente

Pentru lasagna avem nevoie de:

  • 500 grame de carne tocata amestec (vita si porc)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 grame de sos de rosii
  • 250 grame de paste pentru lasagna
  • 200 grame de branza ricotta
  • 150 grame de parmezan ras
  • sare si piper
  • ulei de masline pentru prajire

Instructiuni

Pentru a pregati lasagna, urmati pasii:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Toci ceapa si usturoiul marunt.
  3. Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul.
  4. Caliti-le pana devin aurii.
  5. Adaugati carnea tocata in tigaie si amestecati bine pana se rumeneste.
  6. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba timp de 15 minute.
  7. Intr-o tava speciala pentru lasagna, asezati un strat de paste pentru lasagna, apoi puneti un strat de carne tocata si branza ricotta.
  8. Continuati sa adaugati straturi pana terminati ingredientele.
  9. Presarati parmezanul ras pe ultimul strat.
  10. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand lasagna este aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare

O reteta de lasagna se serveste bine calda alaturi de o salata proaspata si putin ulei de masline deasupra. Puteti decora lasagna cu frunze de busuioc proaspete si felii de rosii.

Recomandare de vin de baut

O lasagna italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti din Toscana. Acest tip de vin se completeaza perfect cu gustul bogat si textura cremoasa a lasagnelor. De asemenea, un vin alb sec poate fi o alegere buna pentru a sublinia aromele usoare ale lasagnelor vegetariene.

Ustensile necesare

Pentru pregatirea lasagnei aveti nevoie de o tigaie, o tava speciala pentru lasagna, un cuptor si ustensile de bucatarie precum cutite, linguri si spatule.