Celebra reteta de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g sos de rosii
  • 200 g paste lasagna
  • 200 g branza ricotta
  • 100 g parmezan ras
  • 1 ou
  • sare, piper, ulei de masline

Instructiuni:

1. Intr-o tigaie, caliti ceapa si usturoiul in ulei de masline pana devin aurii. Adaugati carnea tocata si caliti-o pana se rumeneste.

2. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba timp de 10 minute pentru a se integra aromele.

3. In timp ce sosul fierbe, fierbeti pastele lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi lasati-le la scurs.

4. Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.

5. Intr-un bol, amestecati branza ricotta, oul, sare si piper.

6. Intr-un vas de yena, montati straturile de lasagna: sos de carne, paste, amestec de branza, parmezan ras. Repetati aceste straturi pana ce se termina ingredientele.

Recomandare Prezentare:

Lasagna se poate servi ca atare, alaturi de o salata verde. Pentru un aspect mai atragator, se pot presara deasupra bucatile cu parmezan ras si se poate gratina la cuptor.

Recomandare de vin:

Lasagna italiana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Vas de yena
  • Cuptor