Celebra reteta de lasagna italiana

Ingrediente

  • 500g de carne tocata de vita
  • 400g de sos de rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 200g de mozzarella
  • 50g de parmezan ras
  • 200g de paste de lasagna
  • 150g de cascaval
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei de masline intr-o tigaie.
  2. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana cand se rumeneste.
  3. Se adauga sosul de rosii, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
  4. Intre timp, se fierb pastele de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  5. Se incinge cuptorul la 180 de grade C.
  6. Intr-un vas termorezistent, se pun straturi alternate de paste, sos de carne si mozzarella.
  7. Se stropeste cu parmezan ras si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Recomandare Prezentare

Se poate servi lasagna ca atare sau alaturi de o salata verde.

Recomandare Vin

Lasagna merge de minune cu un pahar de vin rosu sec, precum Chianti.

Ustensile necesare

  • O tigaie
  • Oala pentru paste
  • Vas termorezistent