Ingrediente
- 500g de carne tocata de vita
- 400g de sos de rosii
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 200g de mozzarella
- 50g de parmezan ras
- 200g de paste de lasagna
- 150g de cascaval
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei de masline intr-o tigaie.
- Se adauga carnea tocata si se prajeste pana cand se rumeneste.
- Se adauga sosul de rosii, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.
- Intre timp, se fierb pastele de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Se incinge cuptorul la 180 de grade C.
- Intr-un vas termorezistent, se pun straturi alternate de paste, sos de carne si mozzarella.
- Se stropeste cu parmezan ras si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Recomandare Prezentare
Se poate servi lasagna ca atare sau alaturi de o salata verde.
Recomandare Vin
Lasagna merge de minune cu un pahar de vin rosu sec, precum Chianti.
Ustensile necesare
- O tigaie
- Oala pentru paste
- Vas termorezistent