Celebra reteta de lasagna italiana

Ingrediente:

  • 500g de foietaje proaspete pentru lasagna
  • 400g de carne tocata (de vita sau pui)
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 cutie de passata de rosii
  • 150g de branza Parmigiano Reggiano, razuita
  • 200g de mozzarella, taiata cubulete
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Pune uleiul intr-o tigaie mare si incinge-l. Adauga ceapa si usturoiul si gateste-le pana devin aurii.
  3. Adauga carnea tocata si amesteca bine pana se prajeste uniform.
  4. Adauga passata de rosii si lasa sosul sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  5. Pregateste un vas pentru copt cu unt sau ulei. Aseaza un strat de foietaje de lasagna pe fundul vasului.
  6. Adauga un strat de sos de carne si presara jumatate din cantitatea de branza Parmigiano Reggiano si mozzarella peste sos.
  7. Repeta straturile de lasagna, sos si branza inca o data.
  8. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace lasagna timp de 30 de minute. Scoate folia si mai coace lasagna timp de 10-15 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serveste lasagna fierbinte, ca fel principal, alaturi de o salata proaspata de sezon.

Recomandare de vin:

Pentru a pune in valoare gustul bogat al lasagnei, poti alege un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Montepulciano.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Vas pentru copt
  • Inaltimea de bucatarie