Ingrediente:
- 500g de foietaje proaspete pentru lasagna
- 400g de carne tocata (de vita sau pui)
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 cutie de passata de rosii
- 150g de branza Parmigiano Reggiano, razuita
- 200g de mozzarella, taiata cubulete
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
- Pune uleiul intr-o tigaie mare si incinge-l. Adauga ceapa si usturoiul si gateste-le pana devin aurii.
- Adauga carnea tocata si amesteca bine pana se prajeste uniform.
- Adauga passata de rosii si lasa sosul sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Pregateste un vas pentru copt cu unt sau ulei. Aseaza un strat de foietaje de lasagna pe fundul vasului.
- Adauga un strat de sos de carne si presara jumatate din cantitatea de branza Parmigiano Reggiano si mozzarella peste sos.
- Repeta straturile de lasagna, sos si branza inca o data.
- Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace lasagna timp de 30 de minute. Scoate folia si mai coace lasagna timp de 10-15 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serveste lasagna fierbinte, ca fel principal, alaturi de o salata proaspata de sezon.
Recomandare de vin:
Pentru a pune in valoare gustul bogat al lasagnei, poti alege un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Montepulciano.
Ustensile necesare:
- Tigaie mare
- Vas pentru copt
- Inaltimea de bucatarie