Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 400g sos de rosii
- 250g paste lasagna
- 200g branza mozzarella
- 100g parmezan ras
- sare si piper dupa gust
Instructiuni:
- Incinge o tigaie si prajeste carnea de vita pana se rumeneste.
- Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si mai lasa la prajit pentru inca 5 minute.
- Toarna sosul de rosii peste amestec si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
- Intr-o tava, aseaza straturi alternate de sos, paste lasagna si branza mozzarella.
- Continua sa adaugi straturi pana epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan ras.
- Da la cuptor pentru 30 de minute sau pana lasagna capata o crusta aurie si crocanta.
Prezentare:
Serveste lasagna calda, alaturi de o salata verde proaspata si o felie de paine prajita.
Recomandare de vin:
O lasagna traditionala se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Cabernet Sauvignon.
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Tava de copt
- Cuptor
- Cutit
- Criet