Celebra reteta de lasagna

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400g sos de rosii
  • 250g paste lasagna
  • 200g branza mozzarella
  • 100g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Incinge o tigaie si prajeste carnea de vita pana se rumeneste.
  2. Adauga ceapa si usturoiul tocate marunt si mai lasa la prajit pentru inca 5 minute.
  3. Toarna sosul de rosii peste amestec si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  4. Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute.
  5. Intr-o tava, aseaza straturi alternate de sos, paste lasagna si branza mozzarella.
  6. Continua sa adaugi straturi pana epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan ras.
  7. Da la cuptor pentru 30 de minute sau pana lasagna capata o crusta aurie si crocanta.

Prezentare:

Serveste lasagna calda, alaturi de o salata verde proaspata si o felie de paine prajita.

Recomandare de vin:

O lasagna traditionala se potriveste de minune cu un vin rosu sec, precum un Chianti sau un Cabernet Sauvignon.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Tava de copt
  • Cuptor
  • Cutit
  • Criet