Celebra reteta de paella spaniola

Ingrediente

  • 300g orez bomba
  • 500g carne de pui
  • 200g creveti
  • 200g calamar
  • 100g mazare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei gogosar rosu
  • 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Tocati ceapa, usturoiul si ardeii si caliti-i intr-o tigaie cu ulei de masline.
  2. Addauga carnea de pui taiata cubulete si lasa sa se rumeneasca.
  3. Adauga crevetii si calamarii, si mai lasa pe foc pana se prajesc putin.
  4. Intre timp, fierbe orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  5. Cand carnea si fructele de mare sunt gata, adauga orezul scurs si mazarea in tigaie.
  6. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine.
  7. Scoate tigaia de pe foc si acopera-o cu un capac pentru a permite orezului sa absoarba aromele.
  8. Presara suc de lamaie inainte de servire.

Recomandare Prezentare

Serveste paella pe un platou mare si aseaza deasupra cateva frunze de patrunjel proaspat pentru decor.

Recomandare de vin de baut

O paella traditionala se potriveste perfect cu un vin rosu usor, precum Rioja sau Garnacha.

Ustensile necesare

  • Tigaie paellera
  • Cocteilera dreapta
  • Furculita