Ingrediente
- 300g orez bomba
- 500g carne de pui
- 200g creveti
- 200g calamar
- 100g mazare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei rosii
- 1 ardei gogosar rosu
- 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Tocati ceapa, usturoiul si ardeii si caliti-i intr-o tigaie cu ulei de masline.
- Addauga carnea de pui taiata cubulete si lasa sa se rumeneasca.
- Adauga crevetii si calamarii, si mai lasa pe foc pana se prajesc putin.
- Intre timp, fierbe orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Cand carnea si fructele de mare sunt gata, adauga orezul scurs si mazarea in tigaie.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si amesteca bine.
- Scoate tigaia de pe foc si acopera-o cu un capac pentru a permite orezului sa absoarba aromele.
- Presara suc de lamaie inainte de servire.
Recomandare Prezentare
Serveste paella pe un platou mare si aseaza deasupra cateva frunze de patrunjel proaspat pentru decor.
Recomandare de vin de baut
O paella traditionala se potriveste perfect cu un vin rosu usor, precum Rioja sau Garnacha.
Ustensile necesare
- Tigaie paellera
- Cocteilera dreapta
- Furculita