Ingrediente:
- 300g orez bomba
- 400g carne de pui sau iepure
- 250g carne de porc
- 200g creveti
- 200g midii
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 2 rosii coapte
- frunze de busuioc
- sofran
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructiuni:
1. Intr-o tigaie mare sau o paellera, incalziti uleiul de masline si prajiti carnea de pui sau iepure, precum si carnea de porc.
2. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul si caliti-le pana devin aurii.
3. Tocati ardeii grasi si rosiile coapte si adaugati-le in tigaie. Gatiti timp de cateva minute pana legumele se inmoaie.
4. Separat, intr-o tigaie mica, puneti sofranul si lasati-l sa se inmoaie in apa fierbinte timp de 10 minute. Apoi adaugati-l in tigaia mare, impreuna cu orezul si amestecati bine.
5. Addaugati apa suficienta pentru a acoperi ingredientele din tigaie. Gatiti la foc mediu, fara sa amestecati, timp de 15-20 de minute sau pana cand orezul este fiert si apa s-a evaporat.
Prezentare:
Paella se poate servi direct in tigaia mare in care a fost gatita sau se poate transfera pe un platou mare. Presarati frunzele de busuioc si ornati cu creveti si mijloace. Serviti cald.
Recomandare de vin:
Pentru a complimenta gustul paella, va recomand un vin rosu sec, precum Tempranillo din Rioja, Spania.
Ustensile necesare:
- o tigaie mare sau o paellera
- tigaie mica
- lingura de lemn
- cutit de bucatarie
- tocator