Celebra reteta de paella spaniola

Ingrediente:

  • 300g orez bomba
  • 400g carne de pui sau iepure
  • 250g carne de porc
  • 200g creveti
  • 200g midii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • frunze de busuioc
  • sofran
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructiuni:

1. Intr-o tigaie mare sau o paellera, incalziti uleiul de masline si prajiti carnea de pui sau iepure, precum si carnea de porc.

2. Adaugati ceapa tocata marunt si usturoiul si caliti-le pana devin aurii.

3. Tocati ardeii grasi si rosiile coapte si adaugati-le in tigaie. Gatiti timp de cateva minute pana legumele se inmoaie.

4. Separat, intr-o tigaie mica, puneti sofranul si lasati-l sa se inmoaie in apa fierbinte timp de 10 minute. Apoi adaugati-l in tigaia mare, impreuna cu orezul si amestecati bine.

5. Addaugati apa suficienta pentru a acoperi ingredientele din tigaie. Gatiti la foc mediu, fara sa amestecati, timp de 15-20 de minute sau pana cand orezul este fiert si apa s-a evaporat.

Prezentare:

Paella se poate servi direct in tigaia mare in care a fost gatita sau se poate transfera pe un platou mare. Presarati frunzele de busuioc si ornati cu creveti si mijloace. Serviti cald.

Recomandare de vin:

Pentru a complimenta gustul paella, va recomand un vin rosu sec, precum Tempranillo din Rioja, Spania.

Ustensile necesare:

  • o tigaie mare sau o paellera
  • tigaie mica
  • lingura de lemn
  • cutit de bucatarie
  • tocator