Celebra reteta de paella

Paella este un fel de mancare traditional spaniol, originar din regiunea Valencia. Este considerata una dintre cele mai populare retete de mancare din lume si reprezinta o adevarata capodopera culinara.

Ingrediente

  • 400 de grame de orez bomba
  • 300 de grame de piept de pui, taiat cubulete
  • 200 de grame de creveti curatati
  • 100 de grame de midii
  • 1 ardei gras rosu, taiat julienne
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 500 de ml de supa de pui
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni

  1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare.
  2. Se adauga puiul si se prajeste pana devine auriu.
  3. Se adauga ceapa, ardeiul gras si usturoiul si se calesc pentru cateva minute.
  4. Se adauga orezul si se amesteca bine pentru a-l acoperi cu uleiul si sucul de la legume si carne.
  5. Se adauga supa de pui incetul cu incetul pana cand orezul este aproape gatit.
  6. Se adauga crevetii si midiile si se amesteca usor pentru a le incorpora in orez.
  7. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  8. Se lasa sa fiarba inca cateva minute pana cand toata lichidul s-a evaporat si orezul este gatit.

Recomandare Prezentare

Paella trebuie servita imediat dupa ce este gatita, in tigaia in care a fost preparata. Se poate presara deasupra cu patrunjel tocat.

Recomandare de vin de baut

O recomandare excelenta de vin pentru a acompania paella este un vin alb sec sau un vin rosu tanar, racoros si usor.

Ustensile necesare

Pentru a pregati acest delicios fel de mancare aveti nevoie de o tigaie paella si ustensile de bucatarie obisnuite, cum ar fi o spatula si un cutit de bucatarie.