Paella este un fel de mancare traditional spaniol, originar din regiunea Valencia. Este considerata una dintre cele mai populare retete de mancare din lume si reprezinta o adevarata capodopera culinara.
Ingrediente
- 400 de grame de orez bomba
- 300 de grame de piept de pui, taiat cubulete
- 200 de grame de creveti curatati
- 100 de grame de midii
- 1 ardei gras rosu, taiat julienne
- 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 500 de ml de supa de pui
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare.
- Se adauga puiul si se prajeste pana devine auriu.
- Se adauga ceapa, ardeiul gras si usturoiul si se calesc pentru cateva minute.
- Se adauga orezul si se amesteca bine pentru a-l acoperi cu uleiul si sucul de la legume si carne.
- Se adauga supa de pui incetul cu incetul pana cand orezul este aproape gatit.
- Se adauga crevetii si midiile si se amesteca usor pentru a le incorpora in orez.
- Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
- Se lasa sa fiarba inca cateva minute pana cand toata lichidul s-a evaporat si orezul este gatit.
Recomandare Prezentare
Paella trebuie servita imediat dupa ce este gatita, in tigaia in care a fost preparata. Se poate presara deasupra cu patrunjel tocat.
Recomandare de vin de baut
O recomandare excelenta de vin pentru a acompania paella este un vin alb sec sau un vin rosu tanar, racoros si usor.
Ustensile necesare
Pentru a pregati acest delicios fel de mancare aveti nevoie de o tigaie paella si ustensile de bucatarie obisnuite, cum ar fi o spatula si un cutit de bucatarie.