Celebra reteta de pasta carbonara

Ingrediente:

  • 200g paste
  • 100g bacon taiat cubulete
  • 2 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • patrunjel proaspat (optional)

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Intr-o tigaie mare, pune cubuletele de bacon si prajeste-le pana devin crocante.
  3. Amesteca intr-un bol ouale bine batute cu parmezanul ras. Adauga sare si piper dupa gust.
  4. Strecoara pastele si adauga-le in tigaia cu bacon. Amesteca bine pentru a se combina toate ingredientele.
  5. Opri focul si adauga amestecul de oua cu parmezan peste paste. Amesteca energic pentru a obtine o sos cremos.
  6. Presara patrunjel proaspat tocat deasupra paste carbonara.

Recomandare Prezentare:

Serveste pastele carbonara calde, alaturi de frunze proaspete de salata verde si bucatele de paine prajita.

Recomandare de vin de baut:

O recomandare excelenta pentru a insoti aceasta delicioasa reteta de pasta carbonara este un vin alb sec. Un Sauvignon Blanc sau un Chardonnay ar merge de minune.

Ustensile necesare:

  • Tigaie mare
  • Bol
  • Furculita
  • Mixer (optional)