Ingrediente
- 170g spaghetti
- 100g pancetta
- 2 catei de usturoi
- 2 oua intregi
- 50g parmezan ras
- Sare si piper negru proaspat macinat
Instructiuni
- Pune apa la fiert intr-un vas mare si adauga sare atunci cand incepe sa clocoteasca.
- Intr-o tigaie mare, pune pancetta taiata cubulete si usturoiul tocat marunt si caleste-le intr-o lingura de ulei de masline pana cand pancetta devine crocanta.
- Cand apa a inceput sa fiarba, adauga spaghetele si gateste-le conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Intr-un bol, bate cele doua oua si adauga parmezanul ras. Amesteca bine.
- Strecoara spaghetele si adauga-le in tigaie, peste pancetta si usturoi. Amesteca bine.
- Trage tigaia de pe foc si adauga amestecul de oua si parmezan in tigaie. Amesteca rapid pentru a evita coagularea oului. Continua sa amesteci pana cand sosul devine cremos.
- Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Recomandare Prezentare
Serveste pasta carbonara cu parmezan ras deasupra si un praf de piper negru.
Recomandare de vin de baut
Pentru a accentua aromele intense ale pastei carbonara, recomandam un vin alb sec precum Chardonnay sau un vin rosu usor precum Pinot Noir.
Ustensile necesare
- Tigai non-stick
- Bol pentru amestecat oua si parmezan
- Vas mare pentru fiert spaghetele