Celebra reteta de pasta carbonara din Italia

Ingrediente

400g paste (de preferat tagliatelle)

200g pancetta sau bacon

100g parmezan ras

3 oua

4 catei de usturoi

piper negru proaspat macinat

sare

Instructiuni

1. Pune pastele la fiert in apa sarata si fierbe-le pana cand devin al dente.

2. Intr-o tigaie mare, pune pancetta taiata cubulete si frige-o pana cand devine crocanta.

3. Intre timp, amesteca intr-un castron parmezanul ras cu ouale. Adauga piper dupa gust.

4. Stinge focul si adauga pastele scurse in tigaie. Amesteca bine, astfel incat sa se imbibe cu grasimea de la pancetta.

5. Adauga amestecul de ou si parmezan si amesteca imediat. Ouale vor coagula usor si se vor transforma intr-o crema catifelata. Pune blatul pe aragaz la foc mic si continua sa amesteci pentru a evita coagularea oualor.

6. Cand pasta carbonara are consistenta dorita, adauga usturoiul tocat marunt si mai las-o pe foc aproximativ 1 minut, apoi stinge focul.

Recomandare Prezentare

Serveste pasta carbonara in farfurii adanci si presara putin parmezan ras deasupra. Poti adauga si o frunza de patrunjel proaspat pentru un plus de aroma si prospetime.

Recomandare Vin

Pasta carbonara se potriveste de minune cu un vin alb sec. Recomandam un Chardonnay sau Feteasca Regala.

Ustensile necesare

– Tigaie mare

– Castron

– Cuțit de bucătărie

– Spatula de lemn