Celebra reteta de pasta carbonara italiana

Ingrediente:

  • 200g spaghetti
  • 150g slanina afumata
  • 3 oua
  • 50g parmezan ras
  • sare si piper

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Tai slanina afumata cubulete si rumeneste-o intr-o tigaie.
  3. Bate ouale intr-un bol mare si adauga parmezanul ras, sare si piper dupa gust.
  4. Strecoara pastele si adauga-le in vasul cu oua si parmezan.
  5. Amesteca bine pentru a combina ingredientele si a se forma o compozitie cremoasa.
  6. Adauga slanina afumata si amesteca din nou.
  7. Serveste pasta carbonara imediat, cu parmezan ras peste.

Recomandare Prezentare:

Poate fi servita cu o felie de paine prajita si decorata cu frunze proaspete de patrunjel sau busuioc.

Recomandare de vin de baut:

Aceasta reteta se potriveste de minune cu un vin alb sec sau un rose racoritor.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Bol mare
  • Furculita pentru a amesteca ingredientele
  • Vas pentru fierberea pastelor