Ingrediente
– 400 g paste (preferabil spaghetti)
– 200 g pancetta (sau alte felii de muschi de porc)
– 4 galbenusuri de ou
– 100 g parmezan ras
– piper proaspat macinat
Instructiuni
1. Puneti la fiert apa cu sare intr-o cratita mare.
2. Taiati pancetta in cubulete si prajiti-o intr-o tigaie adanca pana devine crocanta.
3. Intr-un bol, bateti galbenusurile de ou impreuna cu jumatate din parmezanul ras si piperul.
4. Cand pastele sunt fierte al dente, scurgeti-le si adaugati-le imediat peste pancetta crocanta din tigaie. Amestecati bine.
5. Turnati compozitia de ou si parmezan peste paste si amestecati rapid. Galbenusurile vor se vor incalzi si se vor lega cu faina ramasa dupa fiert. Nu lasati pasta pe foc dupa ce ati adaugat oul, deoarece oul se poate praji prea mult si sosul va deveni prea tare.
Recomandare Prezentare
Pastele Carbonara pot fi servite cu o lingura de parmezan ras deasupra si cateva frunzulite de patrunjel.
Recomandare de vin
O recomandare potrivita pentru Pastele Carbonara este un vin alb sec, cum ar fi un Pinot Grigio sau un Chardonnay usor.
Ustensile necesare
– Cratita mare pentru fiert apa
– Tigaie adanca pentru prajit pancetta
– Bol pentru amestecat oul cu parmezanul si piperul
– Lingura pentru amestecat