Celebra reteta de paste carbonara din Italia

Ingrediente:

  • 200g spaghete
  • 100g pancetta
  • 2 oua
  • 50g parmezan ras
  • piper proaspat macinat

Instructiuni:

  1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le.
  2. Intr-o tigaie, prajeste pancetta pana devine crocanta.
  3. Intr-un bol, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si piperul macinat.
  4. Adauga spaghetele fierte in tigaia cu pancetta si amesteca bine.
  5. Turneaza compozitia de ou si parmezan peste pastele cu pancetta si amesteca continuu timp de cateva minute, pana oul se coaguleaza si formeaza un sos cremos.
  6. Serveste imediat cu putin parmezan ras deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serveste paste carbonara intr-un bol adanc si presara putin piper proaspat macinat deasupra. Poti adauga si niste frunze proaspete de patrunjel sau busuioc pentru a da un aspect mai placut si pentru un plus de aroma.

Recomandare de Vin:

Pentru a completa aceasta delicioasa reteta, recomand un vin alb sec, cum ar fi Pinot Grigio sau Chardonnay.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Bol
  • Fierbator
  • Sitza pentru scurs pastele
  • Polonic
  • Tocator
  • Furculita