Ingrediente:
- 200g spaghete
- 100g pancetta
- 2 oua
- 50g parmezan ras
- piper proaspat macinat
Instructiuni:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi strecoara-le.
- Intr-o tigaie, prajeste pancetta pana devine crocanta.
- Intr-un bol, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si piperul macinat.
- Adauga spaghetele fierte in tigaia cu pancetta si amesteca bine.
- Turneaza compozitia de ou si parmezan peste pastele cu pancetta si amesteca continuu timp de cateva minute, pana oul se coaguleaza si formeaza un sos cremos.
- Serveste imediat cu putin parmezan ras deasupra.
Recomandare Prezentare:
Serveste paste carbonara intr-un bol adanc si presara putin piper proaspat macinat deasupra. Poti adauga si niste frunze proaspete de patrunjel sau busuioc pentru a da un aspect mai placut si pentru un plus de aroma.
Recomandare de Vin:
Pentru a completa aceasta delicioasa reteta, recomand un vin alb sec, cum ar fi Pinot Grigio sau Chardonnay.
Ustensile necesare:
- Tigaie
- Bol
- Fierbator
- Sitza pentru scurs pastele
- Polonic
- Tocator
- Furculita