Ingrediente:
- 400g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 250ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g salam
- 100g ciuperci
- 50g masline
- oregano
Instructiuni:
- Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea.
- Adauga apa calduta si uleiul de masline si framanta pana cand obtii un aluat omogen.
- Aseaza aluatul intr-un vas uns cu ulei si acopera cu un prosop curat. Lasa la dospit timp de aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Intre timp, incalzeste cuptorul la temperatura maxima.
- Dupa ce aluatul a dospit, imparte-l in doua si intinde fiecare bucata pe o suprafata presarata cu faina pana obtii o forma rotunda sau dreptunghiulara, in functie de preferinta.
- Aseaza blatul pe o tava de pizza si intinde sosul de rosii uniform pe suprafata acestuia.
- Adauga mozzarella taiata felii, salamul, ciupercile si maslinele.
- Presara oregano peste topping si baga tava in cuptor timp de 15-20 de minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza calda, taiata in bucati dreptunghiulare sau triunghiulare. Poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde proaspata.
Recomandare de vin de baut:
O pizza traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu sec precum Chianti.
Ustensile necesare:
- Tava de pizza
- Cuptor
- Robot de bucatarie pentru framantarea aluatului (optional)
- Rolling pin pentru intinsul aluatului