Celebra reteta de pizza italiana

Ingrediente:

  • 400g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250ml apa calduta
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 100g salam
  • 100g ciuperci
  • 50g masline
  • oregano

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia uscata, zaharul si sarea.
  2. Adauga apa calduta si uleiul de masline si framanta pana cand obtii un aluat omogen.
  3. Aseaza aluatul intr-un vas uns cu ulei si acopera cu un prosop curat. Lasa la dospit timp de aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Intre timp, incalzeste cuptorul la temperatura maxima.
  5. Dupa ce aluatul a dospit, imparte-l in doua si intinde fiecare bucata pe o suprafata presarata cu faina pana obtii o forma rotunda sau dreptunghiulara, in functie de preferinta.
  6. Aseaza blatul pe o tava de pizza si intinde sosul de rosii uniform pe suprafata acestuia.
  7. Adauga mozzarella taiata felii, salamul, ciupercile si maslinele.
  8. Presara oregano peste topping si baga tava in cuptor timp de 15-20 de minute sau pana cand marginea crustei devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza calda, taiata in bucati dreptunghiulare sau triunghiulare. Poate fi servita ca atare sau alaturi de o salata verde proaspata.

Recomandare de vin de baut:

O pizza traditionala italiana merge de minune cu un vin rosu sec precum Chianti.

Ustensile necesare:

  • Tava de pizza
  • Cuptor
  • Robot de bucatarie pentru framantarea aluatului (optional)
  • Rolling pin pentru intinsul aluatului