Ingrediente
- 300g faina
- 7g drojdie uscata
- 200ml apa calda
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 100g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g salam
- 100g ciuperci
- 50g masline negre
- 50g ardei gras
- 50g ceapa
Instructiuni
- Intr-un castron, amesteca faina cu drojdia si sarea. Toarna apa calda peste si framanta pana obtii un aluat omogen.
- Adauga uleiul de masline si framanta inca 5 minute.
- Lasa aluatul sa odihneasca timp de o ora, acoperit cu un prosop curat.
- Intinde aluatul intr-o forma rotunda si asterna sosul de rosii pe intreaga suprafata.
- Aseaza mozzarella, salamul taiat felii, ciupercile, maslinele, ardeiul gras si ceapa pe deasupra.
- Coace pizza la cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste frumos.
Recomandare Prezentare
Serveste pizza calda, taiata in felii. Poti presara putin oregano sau ardei iute macinat pentru un gust extra.
Recomandare de vin
O pizza italiana se potriveste perfect cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Montepulciano d’Abruzzo.
Ustensile necesare
- Tava pentru copt pizza
- Cuptor
- Castron
- Prospop curat
- Rola pentru intins aluatul