Ingrediente
- 500g faina alba
- 1 plic drojdie uscata
- 300ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 200g mozzarella
- 150g sunca presata
- 100g ciuperci proaspete
- 100g masline negre
- 100g sos de rosii
Instructiuni
- Amesteca faina cu drojdia, sarea si adauga apa calduta treptat. Framanta pana obtii un aluat omogen.
- Presara putina faina pe blatul de lucru si intinde aluatul intr-o forma rotunda.
- Adauga sosul de rosii si distribuie uniform.
- Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Amesteca mozzarella cu sunca, ciupercile si maslinele si adauga compozitia peste aluat.
- Coace in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 10-15 minute sau pana cand aluatul se rumeneste usor.
Recomandare Prezentare
Reteta de pizza italiana poate fi servita calda sau rece. O poti prezenta pe o farfurie mare, taiata in felii, sau poti opta pentru o prezentare rustica, direct pe tava de copt.
Recomandare de vin de baut
Pizza se asorteaza perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.
Ustensile necesare
Pentru a pregati reteta de pizza italiana ai nevoie de un cuptor, o tava de copt rotunda si un cutit pentru a o taia in felii.