Celebra reteta de pizza italiana

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 200g mozzarella
  • 150g sunca presata
  • 100g ciuperci proaspete
  • 100g masline negre
  • 100g sos de rosii

Instructiuni

  1. Amesteca faina cu drojdia, sarea si adauga apa calduta treptat. Framanta pana obtii un aluat omogen.
  2. Presara putina faina pe blatul de lucru si intinde aluatul intr-o forma rotunda.
  3. Adauga sosul de rosii si distribuie uniform.
  4. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  5. Amesteca mozzarella cu sunca, ciupercile si maslinele si adauga compozitia peste aluat.
  6. Coace in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 10-15 minute sau pana cand aluatul se rumeneste usor.

Recomandare Prezentare

Reteta de pizza italiana poate fi servita calda sau rece. O poti prezenta pe o farfurie mare, taiata in felii, sau poti opta pentru o prezentare rustica, direct pe tava de copt.

Recomandare de vin de baut

Pizza se asorteaza perfect cu un vin rosu sec, precum Chianti sau Sangiovese.

Ustensile necesare

Pentru a pregati reteta de pizza italiana ai nevoie de un cuptor, o tava de copt rotunda si un cutit pentru a o taia in felii.