Celebra reteta de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g mozzarella
  • 150 g sos de rosii
  • 100 g salam
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline negre
  • 50 g ardei gras
  • 50 g ceapa
  • 50 g parmezan
  • sos iute (optional)

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga treptat apa calduta si uleiul de masline, framantand pana obtii un aluat elastic.
  2. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in doua bucati si intinde fiecare bucata pe o suprafata unsa cu putin ulei.
  4. Intinde sosul de rosii uniform peste fiecare bucata de aluat si apoi adauga mozzarella taiata felii, salamul, ciupercile, maslinele, ardeiul gras si ceapa, in orice ordine iti doresti.
  5. Presara parmezanul deasupra si pune pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
  6. Scoate pizza din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.

Recomandare Prezentare:

Pizza poate fi servita simpla, cu sos iute alaturi sau cu o salata verde proaspata, pentru un plus de prospetime.

Recomandare de vin:

O bautura ideala pentru a acompania pizza este un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti italian.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Tavi pentru copt pizza
  • Cutiuta pentru pizza
  • Cutit pentru taiat pizza