Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g mozzarella
- 150 g sos de rosii
- 100 g salam
- 100 g ciuperci
- 50 g masline negre
- 50 g ardei gras
- 50 g ceapa
- 50 g parmezan
- sos iute (optional)
Instructiuni:
- Intr-un bol, amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga treptat apa calduta si uleiul de masline, framantand pana obtii un aluat elastic.
- Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in doua bucati si intinde fiecare bucata pe o suprafata unsa cu putin ulei.
- Intinde sosul de rosii uniform peste fiecare bucata de aluat si apoi adauga mozzarella taiata felii, salamul, ciupercile, maslinele, ardeiul gras si ceapa, in orice ordine iti doresti.
- Presara parmezanul deasupra si pune pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
- Scoate pizza din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.
Recomandare Prezentare:
Pizza poate fi servita simpla, cu sos iute alaturi sau cu o salata verde proaspata, pentru un plus de prospetime.
Recomandare de vin:
O bautura ideala pentru a acompania pizza este un vin rosu sec, cum ar fi un Chianti italian.
Ustensile necesare:
- Cuptor
- Tavi pentru copt pizza
- Cutiuta pentru pizza
- Cutit pentru taiat pizza