Ingrediente:
- 500g faina
- 20g drojdie proaspata
- 300ml apa calduta
- 2 lingurite sare
- 6 linguri ulei de masline
- 200g sos de rosii
- 200g mozzarella
- 100g sunca
- 100g ciuperci
- 100g masline
Instructiuni:
- Amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un castron mare.
- Adauga apa calduta si uleiul de masline, apoi framanta bine pana obtii un aluat elastic. Acopera cu un prosop curat si lasa sa creasca timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
- Intre timp, incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Imparte aluatul in doua si intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda de pizza.
- Intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza si adauga ingredientele dorite (mozzarella, sunca, ciuperci, masline etc.).
- Coace timp de 12-15 minute sau pana cand aluatul este rumenit si toppingul este topit si aurit.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza calda, taiata in felii, cu o salata proaspata alaturi.
Recomandare de vin:
O pizza traditionala italiana merge de minune cu un pahar de vin rosu sec.
Ustensile necesare:
- O forma rotunda de pizza
- O lingura pentru intinderea sosului de rosii
- O spatula pentru coacere