Celebra reteta de pizza italiana

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 20g drojdie proaspata
  • 300ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 200g sos de rosii
  • 200g mozzarella
  • 100g sunca
  • 100g ciuperci
  • 100g masline

Instructiuni:

  1. Amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un castron mare.
  2. Adauga apa calduta si uleiul de masline, apoi framanta bine pana obtii un aluat elastic. Acopera cu un prosop curat si lasa sa creasca timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
  3. Intre timp, incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
  4. Imparte aluatul in doua si intinde fiecare bucata intr-o forma rotunda de pizza.
  5. Intinde sosul de rosii peste aluatul de pizza si adauga ingredientele dorite (mozzarella, sunca, ciuperci, masline etc.).
  6. Coace timp de 12-15 minute sau pana cand aluatul este rumenit si toppingul este topit si aurit.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza calda, taiata in felii, cu o salata proaspata alaturi.

Recomandare de vin:

O pizza traditionala italiana merge de minune cu un pahar de vin rosu sec.

Ustensile necesare:

  • O forma rotunda de pizza
  • O lingura pentru intinderea sosului de rosii
  • O spatula pentru coacere