Ingrediente:
– 500g de faina
– 7g de drojdie uscata
– 325ml de apa calduta
– 10g de sare
– 20ml de ulei de masline
– 400g de rosii in bulion
– 2 catei de usturoi
Instructiuni:
1. Incepe prin amesteca faina cu sarea intr-un castron mare.
2. Intr-o cana, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 5-10 minute.
3. Toarna mixul de drojdie peste faina si adauga uleiul de masline. Amesteca cu o lingura de lemn cateva minute, apoi frageaza aluatul cu mainile.
4. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de 1-2 ore la temperatura camerei.
5. Intre timp, toaca usturoiul fin si pune-l intr-o tigaie cu ulei de masline. Adauga rosiile si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute.
Recomandare Prezentare:
Serveste pizza Margherita calda, garnisita cu frunze de busuioc si o stropitura de ulei de masline.
Recomandare de vin de baut:
Pizza Margherita merge de minune cu un Pinot Noir usor si racoritor.
Ustensile necesare:
– Castron mare
– Lingura de lemn
– Tava de copt pentru pizza
– Tigaie