Celebra reteta de Pizza Margherita

Ingrediente:

– 500g de faina

– 7g de drojdie uscata

– 325ml de apa calduta

– 10g de sare

– 20ml de ulei de masline

– 400g de rosii in bulion

– 2 catei de usturoi

Instructiuni:

1. Incepe prin amesteca faina cu sarea intr-un castron mare.

2. Intr-o cana, dizolva drojdia in apa calduta si las-o sa se activeze timp de 5-10 minute.

3. Toarna mixul de drojdie peste faina si adauga uleiul de masline. Amesteca cu o lingura de lemn cateva minute, apoi frageaza aluatul cu mainile.

4. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca timp de 1-2 ore la temperatura camerei.

5. Intre timp, toaca usturoiul fin si pune-l intr-o tigaie cu ulei de masline. Adauga rosiile si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute.

Recomandare Prezentare:

Serveste pizza Margherita calda, garnisita cu frunze de busuioc si o stropitura de ulei de masline.

Recomandare de vin de baut:

Pizza Margherita merge de minune cu un Pinot Noir usor si racoritor.

Ustensile necesare:

– Castron mare

– Lingura de lemn

– Tava de copt pentru pizza

– Tigaie