Celebra reteta de pizza napoletana

Reteta de pizza napoletana este una dintre cele mai cunoscute si indragite retete de mancare din lume. Originara din Napoli, Italia, aceasta pizza se mandreste cu un aluat subtire si pufos, umplut cu ingrediente proaspete si savuroase.

Ingrediente

  • 500g faina
  • 7g drojdie
  • 300ml apa calda
  • 10g sare
  • 200g sos de rosii
  • 150g mozzarella
  • 50g parmezan
  • 100g sunca
  • 100g ciuperci

Instructiuni

  1. Intr-un castron, amesteca faina, drojdia si sarea. Adauga apa treptat si framanta pana obtii un aluat elastic.
  2. Lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora.
  3. Intinde aluatul pe o tava si adauga sosul de rosii, mozzarella, sunca si ciupercile.
  4. Coci pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius timp de 15-20 de minute.

Recomandare Prezentare

Serviti pizza napoletana fierbinte, taiata in bucati dreptunghiulare si presarata cu parmezan.

Recomandare Vin

Pentru a completa experienta gustului, recomandam sa savurati pizza napoletana cu un vin rosu sec.

Ustensile Necesare

  • Tava pentru pizza
  • Cuptor
  • Castron
  • Furculita
  • Cutit de bucatarie