Celebra reteta de pizza napoletana

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 180 ml apa calduta
  • 5 g drojdie
  • 10 g sare
  • 100 g mozzarella
  • 100 g sos de rosii
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 50 g salam
  • 50 g masline
  • 100 g ciuperci

Instructiuni:

  1. Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa creasca timp de 10 minute.
  2. Intr-un alt bol, amestecati faina si sarea. Adaugati drojdia activata, uleiul de masline si amestecati pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  3. Framantati aluatul timp de aproximativ 5 minute, apoi acoperiti-l cu un prosop umed si lasati-l sa creasca timp de 1 ora, intr-un loc cald.
  4. Incalziti cuptorul la temperatura maxima.
  5. Coaceti pizza in cuptor timp de 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare prezentare:

Serviti pizza calda, taiata in felii dreptunghiulare. Decorati cu frunze de busuioc proaspete si parmezan ras.

Recomandare de vin:

O pizza napoletana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico sau Barbera d’Asti.

Ustensile necesare:

  • Cuptor
  • Tava de copt
  • Casa de lemn
  • Lingura
  • Mixer cu palete
  • Suprafata pentru intins aluatul
  • Cutit