Ingrediente:
- 300 g faina
- 180 ml apa calduta
- 5 g drojdie
- 10 g sare
- 100 g mozzarella
- 100 g sos de rosii
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingura de ulei de masline
- 50 g salam
- 50 g masline
- 100 g ciuperci
Instructiuni:
- Intr-un bol, dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa creasca timp de 10 minute.
- Intr-un alt bol, amestecati faina si sarea. Adaugati drojdia activata, uleiul de masline si amestecati pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Framantati aluatul timp de aproximativ 5 minute, apoi acoperiti-l cu un prosop umed si lasati-l sa creasca timp de 1 ora, intr-un loc cald.
- Incalziti cuptorul la temperatura maxima.
- Coaceti pizza in cuptor timp de 12-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.
Recomandare prezentare:
Serviti pizza calda, taiata in felii dreptunghiulare. Decorati cu frunze de busuioc proaspete si parmezan ras.
Recomandare de vin:
O pizza napoletana se potriveste de minune cu un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico sau Barbera d’Asti.
Ustensile necesare:
- Cuptor
- Tava de copt
- Casa de lemn
- Lingura
- Mixer cu palete
- Suprafata pentru intins aluatul
- Cutit