Celebra reteta de Pizza Napoletana

Ingrediente:

  • 500g de faina
  • 325ml de apa
  • 20g de drojdie proaspata
  • 10g de sare
  • 200g de sos de rosii
  • 200g de mozzarella
  • 100g de parmezan
  • 100g de salam
  • 100g de ciuperci
  • 100g de masline
  • 50g de ulei de masline
  • 1 lingurita de oregano
  • piper si sare dupa gust

Instructiuni:

  1. Dizolvati drojdia in apa calduta si lasati-o sa se activeze timp de 10 minute.
  2. Intr-un castron mare, amestecati faina si sarea. Faceti un crater in mijloc si turnati drojdia activata. Framantati usor pana cand aluatul devine elastic si se desprinde usor de pe maini.
  3. Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca timp de 1 ora, intr-un loc cald.
  4. Intindeti aluatul pe o suprafata infainata, astfel incat sa obtineti forma dorita pentru pizza.
  5. Incalziti cuptorul la 250°C.
  6. Intindeti sosul de rosii uniform pe aluatul intins.
  7. Adaugati mozzarella, parmezanul, salamul, ciupercile si maslinele deasupra sosului.
  8. Condimentati cu oregano, piper si sare dupa gust.
  9. Coaceti pizza in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute sau pana cand crusta devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serviti pizza calda, taiata in patrate sau triunghiuri. Puteti adauga pe deasupra frunze proaspete de busuioc pentru un aspect mai atragator.

Recomandare de vin:

Pentru a insoti aceasta delicioasa pizza, recomandam un vin rosu sec, precum Chianti, care se potriveste perfect cu aromele intense si cremoase ale mozzarellei si sosului de rosii.

Ustensile necesare:

  • O tava de copt sau o piatra de pizza
  • O lingura de lemn pentru a intinde aluatul
  • O cana de apa calduta pentru drojdie
  • O sita pentru faina
  • O spatula pentru a scoate pizza din cuptor