Ingrediente
Pentru sushi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez special pentru sushi, fileuri de peste proaspat (cum ar fi somon, ton sau creveti), alge uscate, sos de soia, wasabi, ghimbir marinat, otet de orez si alge nori.
Instructiuni
Pentru a pregati sushi, incepeti prin fiertura orezului conform indicatiilor de pe pachet. Lasati orezul sa se raceasca apoi amestecati-l cu putin otet de orez pentru a-i da un gust caracteristic. Asezati o foaie de alge nori pe un bamboo mat si presarati orezul pe aceasta. Adaugati deasupra feliile de peste si rulati sushi-ul folosind bamboo matul. Taiati sushi-ul in bucati si serviti-l cu sos de soia, wasabi si ghimbir marinat.
Prezentare
Puteti prezenta sushi-ul intr-un platou decorativ. Decorati platoul cu frunze de salata si felii de lamaie pentru a-i da un aspect atragator.
Recomandare vin
Pentru a imbina perfect gustul sushi-ului va recomandam sa-l serviti alaturi de un vin alb sec cum ar fi Riesling sau Sauvignon Blanc.
Ustensile necesare
Pentru a pregati sushi sunt necesare urmatoarele ustensile: bamboo mat pentru rulat sushi, cutit ascutit pentru taiat sushi, bol pentru orez si recipient pentru sos de soia.