Celebra reteta de sushi japonez

Ingrediente:

  • 500 g orez pentru sushi
  • 4 foi alge nori
  • 400 g ton proaspat
  • 1 castravete
  • 1 avocado
  • Soia
  • Seminte de susan

Instructiuni:

1. Spala orezul si pune-l la fiert intr-o oala cu apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, scade focul si lasa-l sa fiarba inca 15 minute.

2. Taie tonul si legumele in bastonase subtiri.

3. Pune o foaie de alga nori pe o bucata de folie alimentara si aseaza orezul cald in strat subtire peste alga. Apoi adauga tonul, castravetele si avocado-ul.

4. Ruleaza cu grija folia de plastic strans astfel incat ingredintele sa ramana sigure in interior. Taie roll-ul in bucati de aproximativ 2 cm grosime.

Recomandare de prezentare:

Aranjeaza bucatile de sushi pe un platou frumos decorat cu frunze de salata si ghimbir murat. Adauga sos de soia intr-un bol mic langa platou.

Recomandare de vin:

Pentru a avea o experienta completa cu sushi, recomand un vin alb sec. Un Chardonnay sau Riesling ar fi excelente alegeri.

Ustensile necesare:

  • Tacamuri de sushi
  • Cutit ascutit
  • Platou frumos