Ingrediente:
- 500 g orez pentru sushi
- 4 foi alge nori
- 400 g ton proaspat
- 1 castravete
- 1 avocado
- Soia
- Seminte de susan
Instructiuni:
1. Spala orezul si pune-l la fiert intr-o oala cu apa. Cand a ajuns la punctul de fierbere, scade focul si lasa-l sa fiarba inca 15 minute.
2. Taie tonul si legumele in bastonase subtiri.
3. Pune o foaie de alga nori pe o bucata de folie alimentara si aseaza orezul cald in strat subtire peste alga. Apoi adauga tonul, castravetele si avocado-ul.
4. Ruleaza cu grija folia de plastic strans astfel incat ingredintele sa ramana sigure in interior. Taie roll-ul in bucati de aproximativ 2 cm grosime.
Recomandare de prezentare:
Aranjeaza bucatile de sushi pe un platou frumos decorat cu frunze de salata si ghimbir murat. Adauga sos de soia intr-un bol mic langa platou.
Recomandare de vin:
Pentru a avea o experienta completa cu sushi, recomand un vin alb sec. Un Chardonnay sau Riesling ar fi excelente alegeri.
Ustensile necesare:
- Tacamuri de sushi
- Cutit ascutit
- Platou frumos