Celebra reteta de tiramisu din Italia

Ingrediente:

  • 200 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml cafea
  • 50 ml lichior de cafea
  • cacao pudra pentru decor

Instructiuni:

  1. Separati galbenusurile de albusuri. Mixati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.
  2. Adaugati mascarponele si amestecati pana la omogenizare.
  3. Separat, bateti albusurile spuma ferma si adaugati-le peste crema de mascarpone.
  4. Incingeti cafeaua si lichiorul de cafea intr-un vas mare.
  5. Imbibati rapid piscoturile in amestecul de cafea si asezati-le intr-o tava.
  6. Turnati jumatate din crema de mascarpone peste stratul de piscoturi.
  7. Asezati un nou strat de piscoturi inmuiate in cafea si lichior.
  8. Turnati restul de crema de mascarpone peste acest strat.
  9. Acoperiti tava si dati la frigider cel putin 4 ore, sau pana a doua zi.

Prezentare: Serviti portii generoase din tiramisu de preferabil intr-un pahar de martini sau un bol mic. Decorati cu cacao pudra presarata deasupra. Este delicios atat la temperatura camerei, cat si cand este lasat la rece.

Recomandare de vin: Pentru a acompania acest desert italian, se potrivește bine un vin dulce alb, cum ar fi un Moscato d’Asti sau un Vin Santo.

Ustensile necesare: Mixer, tava dreptunghiulara, bol pentru amestecare.