Ingrediente:
- 200 g piscoturi
- 500 g mascarpone
- 3 oua
- 100 g zahar
- 150 ml cafea
- 50 ml lichior de cafea
- cacao pudra pentru decor
Instructiuni:
- Separati galbenusurile de albusuri. Mixati galbenusurile cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa.
- Adaugati mascarponele si amestecati pana la omogenizare.
- Separat, bateti albusurile spuma ferma si adaugati-le peste crema de mascarpone.
- Incingeti cafeaua si lichiorul de cafea intr-un vas mare.
- Imbibati rapid piscoturile in amestecul de cafea si asezati-le intr-o tava.
- Turnati jumatate din crema de mascarpone peste stratul de piscoturi.
- Asezati un nou strat de piscoturi inmuiate in cafea si lichior.
- Turnati restul de crema de mascarpone peste acest strat.
- Acoperiti tava si dati la frigider cel putin 4 ore, sau pana a doua zi.
Prezentare: Serviti portii generoase din tiramisu de preferabil intr-un pahar de martini sau un bol mic. Decorati cu cacao pudra presarata deasupra. Este delicios atat la temperatura camerei, cat si cand este lasat la rece.
Recomandare de vin: Pentru a acompania acest desert italian, se potrivește bine un vin dulce alb, cum ar fi un Moscato d’Asti sau un Vin Santo.
Ustensile necesare: Mixer, tava dreptunghiulara, bol pentru amestecare.