Celebra reteta italiana de lasagna

Ingrediente

  • 500g paste pentru lasagna
  • 400g carne tocata de vita
  • 400g sos de rosii
  • 200g branza mozzarella
  • 100g parmezan ras
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline

Instructiuni

  1. Taiati ceapa, usturoiul, morcovul si telina marunt.
  2. Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie si adaugati legumele tocata. Gatiti-le pana cand devin moi.
  3. Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti-o pana cand se rumeneste.
  4. Adaugati sosul de rosii si lasati-l sa fiarba timp de 15-20 de minute.
  5. Intr-un vas de cuptor, asezati un strat de paste lasagna uscate, apoi un strat de amestec de carne si legume, un strat de branza mozzarella si un strat de sos de rosii.
  6. Continuati sa alternati straturile pana cand ati terminat ingredientele.
  7. Presarati parmezan ras deasupra si acoperiti tava cu folie de aluminiu.
  8. Coaceti la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana cand lasagna devine aurie si bucatile de paste sunt moi.

Recomandare Prezentare

Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata sau legume gatite.

Recomandare de vin de baut

Pentru a acompania lasagna, cel mai potrivit vin este un Chianti clasic, cu arome de fructe negre si note de mirodenii.

Ustenstile necesare

  • O tigaie
  • Un vas de cuptor
  • Folie de aluminiu