Celebra reteta italiana de lasagna

In acest articol vom vorbi despre una dintre cele mai populare retete de mancare din lume – lasagna, un preparat traditional italian care a devenit extrem de cunoscut si apreciat in toata lumea. Aceasta reteta este preferata de multe persoane datorita gustului sau delicios si aromei intense.

Ingrediente:

  • 500g de carne de vita tocata
  • 500g de paste pentru lasagna
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500g de sos de rosii
  • 400g de branza mozzarella
  • 200g de parmezan ras
  • 1 ou
  • 50g de unt
  • 50g de faina
  • 1 litru de lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Instructiuni:

  1. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Tocati ceapa si usturoiul foarte marunt.
  3. Intr-o tigaie mare, tocati untul si adaugati ceapa si usturoiul. Gatiti pana se inmoaie, apoi adaugati carnea tocata si gatiti pana se rumeneste usor.
  4. Adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba timp de aproximativ 15 minute.
  5. Pentru a pregati sosul bechamel, topiti untul intr-o cratita mare si adaugati faina. Amestecati bine pana cand obtineti un amestec omogen.
  6. Adaugati laptele treptat, amestecand incontinuu pana cand sosul se ingroasa. Condimentati cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
  7. Cand sosul bechamel este gata, luati o tava de lasagna si puneti un strat de sos de rosii la baza. Apoi adaugati un strat de paste, apoi un strat de carne si un strat de sos bechamel. Repetati acest proces pana cand ingredientele sunt epuizate.
  8. La final, adaugati un strat de branza mozarella si parmezan ras deasupra.
  9. Puneti tava de lasagna in cuptor si gatiti timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta deasupra.

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagna calda, alaturi de o salata proaspata de sezon si un pahar de vin rosu.

Recomandare de vin de baut:

Pentru a completa gustul savuros al lasagnei, puteti savura un vin rosu sec, cum ar fi Chianti sau Barolo.

Ustensile necesare:

  • O tigaie mare
  • O cratita pentru sosul bechamel
  • O tava de lasagna