Celebra reteta italiana de lasagna

Ingrediente:

  • 500g paste lasagna
  • 500g carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 400g sos de rosii
  • 200g cascaval ras
  • sare, piper, ulei

Instructiuni:

  1. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Tocati ceapa si usturoiul marunt si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Caliti-le pana devin aurii.
  3. Adaugati carnea tocata de vita si amestecati pana se prajeste uniform.
  4. Adaugati sosul de rosii, sare si piper dupa gust. Fierbeti compozitia timp de aproximativ 15 minute.
  5. In timp ce sosul fierbe, fierbeti pastele lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Puneti o foaie de lasagna pe fundul unei tavi de copt si adaugati un strat de sos de carne deasupra. Continuati sa alternezi intre foile de lasagna si straturile de sos pana cand ati terminat ingredientele.
  7. Peste ultimul strat de sos, adaugati cascavalul ras.
  8. Coaceti lasagna in cuptor timp de 30-40 de minute, pana cand suprafata devine aurie si crocanta.

Recomandare Prezentare:

Serviti lasagna calda, garnisita cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

Recomandare de vin:

Pentru a intensifica savoarea lasagna, recomandam servirea ei alaturi de un vin rosu sec, cum ar fi Chianti Classico din Toscana.

Ustensile necesare:

  • Tigaie
  • Folie de aluminiu
  • Tava de copt
  • Foarfeca